מאפה גבינות מתוק

מאפה גבינות מתוק בבצק פילו

רכיבים למילוי:

  • 200 גרם גבינה ערבית
  • 100 גרם גבינת מסקפונה
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 3 כפיות דבש
  • חצי כפית קינמון

רכיבים נוספים:

  • חבילת דפי פילו
  • 150 גרם חמאה מומסת.

רכיבים לרוטב:

  • 3 כפות דבש
  • 3 עלי ורדים
  • 3 כפות מים
    כל זאת בכלי על האש עד שנמס.

הוראות הכנה:

מכניסים את כל מרכבי המילוי למעבד מזון.
חותכים את דפי הפילו ל2.
מורחים חמאה על חצי מדף הפילו מניחים עליו דף נוסף ומורחים אותו בחמאה. להניח בחלק הדף הקרוב אלייכם כף וחצי מהמילוי, להתחיל לקפל ובחצי הדף להכניס את הדפנות לסגירה ולהמשיך לקפל עד הסוף ומסדרים בתבנית.
ככה ממשיכים עד למילוי התבנית.
מחממים תנור על 200 מעלות ומכניסים למשך 15 דקות או עד שמשחים מלמעלה.
שיוצא מהתנור שופכים הרוטב מעל ומגישים לשולחן.
מתוק מתוק (:

אולי יעניין אותך

2 תגובות

  • Reply
    אסתי מטסס
    יולי 30, 2018 at 10:06 pm

    ארז יקר,
    כמי שאכלה אצלך יותר מפעם אחת ורצה להכין את הקרעה הממולאת מיד אחרי הסיור בוואדי, יכולה לשתף שזו חוויה של טעמים נפלאים בתוספת של אווירה בלתי נשכחת. מאחלת לך המון הצלחה, בטוח שאגיע שוב, ושמחה מאוד שאתה משתף במתכונים שלך.
    יישר כח להמון ארוחות, מומלץ ביותר💟

    • Reply
      ארז גולקו
      יולי 30, 2018 at 11:50 pm

      מרגש ממש לקרוא את מה שכתבת! זה הסיפוק הגדול ביותר בכל העשייה שלי.
      המון המון תודה על כך ומקווה שעוד נפגש מלא פעמים (:

להשאיר תגובה