דג לברק ברוטב שומר,עגבניות שרי ויוגורט
(מתכון ל4 אנשים לדג של קילו וחצי ברוטו)
* ניתן לעשות מתכון זה על דג שלם או עם פילה תלוי במה אוהבים וסוג האירוע.
מצרכים:
- דג לברק שלם נקי
- 1 כוס יוגורט
- 3 ראשי שומר
- חצי קילו עגבניות שרי
- 2 בצל לבן פרוסים דק
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 3 שיני שום פרוסות
- חצי כוס יין לבן
- כפית שטוחה מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- חצי כפית סומק
- שמן זית
- תימין / זעתר טרי במידה ויש
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לחצי, חוצים את ראשי השומר ופורסים כל חצי ל3-4 פלחים.
מעבירים לתבנית עמוקה עגבניות, שומר, בצל ירוק ושום. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וסומק וחצי כוס מים. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל225 מעלות למשך 25 דקות.
מכניסים את הדג לתבנית שיצאה מהתנור. בכלי מערבבים חצי כוס יין לבן, כוס יוגורט, 2 קורט מלח, קורט פלפל שחור ובוזקים מעל הדג והתבשיל בצורה אחידה.
מכניסים את התבנית (ללא נייר כסף) לתנור החם על 250 מעלות ואופים כ 10-15 דק' או עד שהדג מוכן.