כמות ל-3-4 מנות – מוקפץ אסייתי טבעוני
רכיבים:
- 150 גרם טופו – חצי חבילה טופו
- אורז מלא / אטריות אורז
- 250 מ"ל קרם קוקוס
- כף קארי אדום או כל קארי תלוי בחריפות – מערבבים עם כוס מים עד שהקארי נמס לגמרי.
- זרעי כוסברה כפית לטחון
- פלפל סצ'ואן כפית לטחון – לא חובה
- חופן כוסברה
- קורט מלח
- קורט פלפל
- 4 כפות סויה (ללא סוכר)
- ירקות: אפונה ירוקה, תרד, בצל ירוק, גזר, פלפל, אפונת שלג, פטריות פורטובלו, קישואים, מלפפון, 4 שיני שום
- גבעול למון גראס
(להוסיף חופשי כל ירק שאתם אוהבים)
הוראות הכנה:
חותכים את הטופו לריבועים קטנים ומשחימים בשמן זית. מוסיפים את הבצל הירוק ואת השיני שום. לאחר חצי דקה מוסיפים את כל הירקות חוץ מהפטריות. מוסיפים את התבלינים, סויה, קרם קוקוס וקארי ובשלב זה גם את הפטריות.
סוגרים, לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ10-15 דק'.
אורז מלא – על כל כוס אורז 2 ורבע כוסות מים. מבשלים בין 40-50 דק'.
ובתאבון
