מרק בטטה ודלעת
מצרכים:
- 3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לעיגולים שווים בעובי
- 1 דלעת ערמונים קלופה וחתוכה לרצועות בעובי של הבטטה (אני השתמשתי בדלעת לבנה, זה מה שהיה כרגע)
- 2 בצלים בינוני – גדול חותכים כמו לסלט
- חצי כרישה חתוכה לעיגולים דקים
- 250 מ"ל קרם קוקוס (קרטון קטן שלם)
- 3 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף
- 5 ס"מ שורש גי'נג'ר טרי קלוף
- 2.5 כוסות מים
- כפית שטוחה מלח הימלאיה
- כפית שטוחה פלפל שחור
- כפית זרעי כוסברה טחונים לאבקה
- כפית פלפל סצ'ואן טחון לאבקה
- 1 גבעול למון גראס שלם
- קליפת לימון או ליים (מחצי לימון/ ליים)

אופן ההכנה:
בסיר עמוק עם מים מבשלים את הבטטות והדלעת עד להתרככות.
בזמן הבישול של הבטטה והדלעת, מטגנים את הבצל והכרישה עד להשחמה קלה.
כשהבטטות והדלעת התרככו מסננים את מי הבישול ומשאירים ס"מ 1 של מי בישול בסיר.
מכניסים לסיר את הבצל המטוגן והתבלינים (למעט הלמון גראס). בעזרת בלנדר מוט טוחנים עד למרקם אחיד ומוסיפים מים בהדרגה עד למרקם רצוי.
בשלב זה נתחיל לבשל את המרק על אש נמוכה ונוסיף את הקרם קוקוס. נערבב ידנית ואז שוב נטחן בעזרת הבלנדר מוט עד למרקם אחיד וחלק.
נוסיף למרק את גבעול הלמון גראס, נערבב מעט וניתן לו להתבשל לעוד כ7- 5 דקות. מומלץ להשאיר אח"כ את הגבעול בתוך הסיר שייתן עוד טעמים.
טועמים את המרק ומתקנים טעמים במידה ויש צורך.

