- סלמון כבוש
מצרכים:
- חצי קילו סלמון מפולט עם העור
- קילו מלח גס
- קילו סוכר
- 4 כוכבי אניס + חופן ציפורן + כפית זרעי אניס (לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את המלח, הסוכר והתבלינים שבחרנו
שליש מהכמות מניחים בתחתית פיירקס, על זה מניחים את הדג עם העור כלפי מעלה ואת השני שליש הנותרים מעל הדג, שיכסה את כולו.
מכסים עם ניילון נצמד, בצורה רופפת, לא מהודק ומניחים מעל משהו שיכול להוות כמשקולת.
אני מניח מעל כלי עם מים ומכניס ל3 ימים למקרר.לאחר מכן מוצאים את הדג ומתחת למים זורמים קרים מנקים את המלח והסוכר ומנגבים אותו עם נייר סופג.
בשלב זה מורידים את העור של הדג במשיכה אחת ומורחים שמן זית על הידיים ומלטפים את הדג.
על קרש פורסים עם סכין חדה דק דק…
בתאבון
[smartslider3 slider=9]