פטאייר כוסמין במילוי תרד טבעוני
(אפשר עם מנגולד)
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כפית מלח הימלאיה
1/3 כוס שמן זית
חצי כוס מים פושרים חמימים

מצרכים למילוי:
2 חבילות תרד/ מנגולד שטופות וחתוכות לרצועות
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לסלט
2- 3 כפות לימון כבוש
כפית שטוחה סומק
כפית שטוחה מלח הימלאיה
רבע כפית פלפל שחור
חופן עגבניות שרי פרוסות דק
** ניתן לגרד טופו לתוך המילוי 30 – 35 גרם

אופן הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים והלימון כבוש ולאחר מכן מוסיפים את התרד/ מנגולד (ואת הטופו למי שמוסיף). מבשלים עד להתרככות והתאדות הנוזלים כ10 דק' בערך.
מעבירים לקערה להתקררות, אם יש צורך למסננת שכל הנוזלים ימשיכו לצאת.
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל המרכיבים עד שנוצר עיגול בצד אחיד ומכניסים למקרר ל10 דק'.
לאחר מכן מרדדים את הבצק דק ככל הניתן ויוצרים עיגולים שטוחים בקוטר 12 ס"מ.
מניחים כף מהמילוי במרכז העיגול ופרוסה של עגבניית שרי מעל.
לסגירה, מקפלים צד אחד, מעליו את הצד השני שמולו ואז את החלק התחתון עליהם.
משמנים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כרבע שעה.