פטאייר כוסמין במילוי תרד טבעוני

פטאייר כוסמין במילוי תרד טבעוני

(אפשר עם מנגולד)

מצרכים לבצק:


2 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כפית מלח הימלאיה
1/3 כוס שמן זית
חצי כוס מים פושרים חמימים

מצרכים למילוי:


2 חבילות תרד/ מנגולד שטופות וחתוכות לרצועות
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לסלט
2- 3 כפות לימון כבוש
כפית שטוחה סומק
כפית שטוחה מלח הימלאיה
רבע כפית פלפל שחור
חופן עגבניות שרי פרוסות דק
** ניתן לגרד טופו לתוך המילוי 30 – 35 גרם

אופן הכנת המילוי:


מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים והלימון כבוש ולאחר מכן מוסיפים את התרד/ מנגולד (ואת הטופו למי שמוסיף). מבשלים עד להתרככות והתאדות הנוזלים כ10 דק' בערך.
מעבירים לקערה להתקררות, אם יש צורך למסננת שכל הנוזלים ימשיכו לצאת.

אופן הכנת הבצק:


מערבבים את כל המרכיבים עד שנוצר עיגול בצד אחיד ומכניסים למקרר ל10 דק'.
לאחר מכן מרדדים את הבצק דק ככל הניתן ויוצרים עיגולים שטוחים בקוטר 12 ס"מ.
מניחים כף מהמילוי במרכז העיגול ופרוסה של עגבניית שרי מעל.
לסגירה, מקפלים צד אחד, מעליו את הצד השני שמולו ואז את החלק התחתון עליהם.
משמנים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כרבע שעה.

3 מחשבות על “פטאייר כוסמין במילוי תרד טבעוני”

  1. שלום רב! הכנתי את הפטאייר עם מנגולד וטופו . הצורה לא יצאה יפה כמו בתמונה אך הטעם יצא מושלם. תודה לכם על המתכונים מגוונים , בריאים , צבעוניים והסברים מפורטים . מאוד נהנית לעקוב אחרי הפוסטים שלכם .

  2. חוזרת לעדכן שבסוף מצאתי עלי מנגולד, במקום לימון כבוש שמתי קצת לימון ועוד סומאק…. יצא לי פשוט מ ע ו ל ה ! תודה 🤩

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
דילוג לתוכן