מסבחה של שעועית לימה ( שעועית בובס) – להגיש ביחד עם מנות הפתיחה
מתכון ל2 צלחות – מתאים לבערך 6 סועדים
מצרכים:
- חצי קילו שעועית לימה מיובשת
- קורט מלח
- קורט פלפל
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- שמן זית
- חצי בצל סגול קצוץ דק
- חצי כוס טחינה גולמית
- 4 כפות מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה:
משרים את השעועית למשך הלילה בהרבה מים.
למחרת מסננים את המים, מעבירים את השעועית לסיר וממלאים מים עד למעלה.
מבשלים על אש גבוה למשך 4 שעות או עד שהשעועית רכה וכל משך הבישול מוסיפים מים שתמיד יהיו בגובה קצת יותר מהשעועית. בסיום הבישול כשהשעועית חמה לוקחים 2 צלחות עמוקות ובעזרת כף גדולה עם חורים מחלקים את השעועית בין שתי הצלחות. בוזקים טחינה גולמית, לימון, מלח, פלפל, עגבנייה ובצל ומעל הכול שמן זית בנדיבות.
בתאבון ☺