מסבחה שעועית לימה

מסבחה של שעועית לימה ( שעועית בובס) – להגיש ביחד עם מנות הפתיחה

מתכון ל2 צלחות – מתאים לבערך 6 סועדים

מצרכים:

  • חצי קילו שעועית לימה מיובשת
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • 4 כפות מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה:

משרים את השעועית למשך הלילה בהרבה מים.
למחרת מסננים את המים, מעבירים את השעועית לסיר וממלאים מים עד למעלה.
מבשלים על אש גבוה למשך 4 שעות או עד שהשעועית רכה וכל משך הבישול מוסיפים מים שתמיד יהיו בגובה קצת יותר מהשעועית. בסיום הבישול כשהשעועית חמה לוקחים 2 צלחות עמוקות ובעזרת כף גדולה עם חורים מחלקים את השעועית בין שתי הצלחות. בוזקים טחינה גולמית, לימון, מלח, פלפל, עגבנייה ובצל ומעל הכול שמן זית בנדיבות.

בתאבון

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן