מסבחה שעועית לימה

מסבחה של שעועית לימה ( שעועית בובס) – להגיש ביחד עם מנות הפתיחה

מתכון ל2 צלחות – מתאים לבערך 6 סועדים

מצרכים:

  • חצי קילו שעועית לימה מיובשת
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • 4 כפות מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה:

משרים את השעועית למשך הלילה בהרבה מים.
למחרת מסננים את המים, מעבירים את השעועית לסיר וממלאים מים עד למעלה.
מבשלים על אש גבוה למשך 4 שעות או עד שהשעועית רכה וכל משך הבישול מוסיפים מים שתמיד יהיו בגובה קצת יותר מהשעועית. בסיום הבישול כשהשעועית חמה לוקחים 2 צלחות עמוקות ובעזרת כף גדולה עם חורים מחלקים את השעועית בין שתי הצלחות. בוזקים טחינה גולמית, לימון, מלח, פלפל, עגבנייה ובצל ומעל הכול שמן זית בנדיבות.

בתאבון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
Shopping Cart
דילוג לתוכן