פסטה קישואים – ללא גלוטן
2 מנות
רכיבים:
- 200 גרם פסטה מקלוני אורז – עובי מומלץ 5 מ"מ/ כל פסטה שאתם אוהבים
- 3-4 קישואים בינוניים – רצועות דקות בעזרת קולפן
- 3 גבעולים של בצל ירוק – חתוכים בגודל של 3 ס"מ
- 2 שיני שום – חתוכות לפרוסות דקות
- חופן עלי נענע קצוצים
- חופן עלי כוסברה קצוצים – לא חובה
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל
- חצי כפית גרידת לימון
- כפית לימון סחוט
- גבינה בולגרית – לא חובה
- חופן קטן של אגוזים קצוצים – סוג שאתם אוהבים
אופן הכנה:
מרתיחים מים שופכים לקערה ומכניסים את מקלוני האורז ומערבבים על מנת שלא ידבקו. מרתיחים שוב מים ומוסיפים לקערה ומניחים ל10 דק' ולאחר מכן מסננים מהמים.
במחבט ווק על אש גבוה מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת השום. לאחר חצי דקה מוסיפים את הבצל הירוק, פלפל, מלח, מיץ לימון, גרידת לימון, עשבי תיבול ואת הקישואים ומערבבים בעזרת כף עץ.
לאחר 4 דקות על אש גבוה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את המקלוני אורז וממשיכים לערב לעוד כדקה וסוגרים את האש.
מניחים בצלחת עמוקה ומגרדים גבינה בולגרית, מפזרים את האגוזים הקצוצים ומעט שמן זית מעל.