צלפים

צלפים זה הדבר

מסתבר שהם אוהבים סלעים, אבנים/ קירות אבן (הכותל מקושט בצלפים) אתמול בערב יצאנו להליכה ולחיפוש של צלפים. כל הדרך ראינו שיחים קטנטנים. אמרנו שנחזור יום אחר נביא שקית ונקטוף. המשכנו בהליכה וממש 3 דק' לפני שהגענו הביתה קלטנו שיח מלא ומשובח שהיה קשה שלא לעצור ולקטוף. חזרנו עם ידיים מלאות בצלפים  וקוצים  (לא סתם הוא נקרא צלף קוצני) ובהתרגשות גדולה לכבוש אותם שיהיו לנו כתוספת לסלטים, דגים טריים, גבינות.. 

מה יש בו בצלף קוצני? 

ויטמין A, ויטמין B, ויטמין C, ברזל, סידן. מסייע בשמירת רמת סוכר יציבה בדם, יעיל בהורדת כולסטרול ועוד…
 *העונה שלו מתחילה באפריל עד בערך ספטמבר *מומלץ לקטוף אותם כשהם קטנים 

מתכון לצלפים כבושים:

  • צלפים טריים
  • צנצנת 
  • מלח גס או רגיל
  • מים
  • עלי דפנה (לא חובה)

שוטפים את הצלפים ומשרים במים למשך כשעתיים שלוש. לאחר מכן מעבירים אותם לצנצנת שבחרנו את הגודל המתאים לפי הכמות של הצלפים שליקטנו.בקערה מערבבים מים עם מלח גס – על כל כוס מים כפית מלח עד שהמלח מתמוסס מעט בתוך המים ושופכים לתוך הצנצנת עד שמכסה את הצלפים. אפשר להוסיף עלה או שניים של דפנה. מומלץ להניח רשת קטנה מעל ולזלף מעל מעט שמן זית. סוגרים ומניחים במקום מוצל למשך לפחות שבועיים שלושה. תהנו 

 

 

 

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן