ארטישוק ירושלמי קונפי עם שקדים קלויים
מצרכים:
- 10 יחידות ארטישוק ירושלמי מקולף
- ענף תימין(לא חובה)
- מלח
- פלפל שחור
- שקדים קלויים(פירוט בהמשך)

הכנה ביתית של שקדים קלויים:
חותכים את השקדים עם הקליפה ל-2 , לא בצורה אחידה, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה. מעל מעט שמן זית, מלח, פלפל וסומק ומערבבים את הכל ומשטחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות לכ-10 דק' או עד להשחמה קלה.

אופן ההכנה:
בתבנית קטנה עם נייר אפייה מניחים את הארטישוקים.
מזלפים שמן זית בשפע, מלח פלפל לפי הטעם, ענף תימין מעל ומכסים בנייר כסף.
מכניסים לתנור 30 דק' שחומם מראש על 220 מעלות. לאחר מכן מורידים את הנייר כסף ואופים לעוד כ5 דק'.
מסדרים בצלחת הגשה ומזלפים מעט מהשמן זית שנשאר בתבנית מעל הארטישוק ומפזרים שקדים קלויים.
