עוגת תפוחים מתכון

עוגת תפוחים מהממת!

מצרכים:

  • 3 תפוחי עץ גרנד סמית בינוניים
  • 3/4 כוס שיבולת שועל טחונה דק / קמח שיבולת שועל
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מייפל 100% טבעי
  • 1/2 גרידת לימון
  • חצי לימון סחוט
  • כפית קינמון
  • קורט מלח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • תבנית 30/20

אופן ההכנה:


מקלפים את התפוחי עץ ומניחים בקערה עם מים והלימון הסחוט. חותכים את התפוחים לקוביות ומשאירים אותם בתוך הקערה עם המים והלימון.
בקערה נפרדת מכניסים את כל שאר המרכיבים – שיבולת שועל טחונה, ביצה, שמן זית, מייפל, גרידת לימון, קינמון, מלח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד למרקם אחיד.
לאחר מכן מכניסים את התפוחי עץ לתוך הקערה עם המרכיבים ומערבבים טוב טוב.
מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים מעט עם שמן זית(אני השתמשתי בתבנית 30/20 כדי לצור טיפה גובה לעוגה).
שופכים את התערובת לתוך התבנית ובעזרת כף מסדרים ומשטחים אותה.
אפשר לפזר מעל 2-3 כפות שיבולת שועל דקה (לא טחונה) לקבלת מרקם נוסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ40-45 דקות.

תיהנו מהריח ומהטעם ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה