סלט עדשים וקישואים:
רכיבים:
- חצי כוס עדשים שחורות
- 4 קישואים
- 10 עגבניות שרי
- כף פטרוזיליה קצוצה, כף נענע קצוצה, כף כוסברה קצוצה
- כף צנוברים
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח
- פלפל
- שמן זית
אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים ומסננים. מבשלים בסיר עם מים עד שהעדשים התרככו אבל לא מדי. מסננים ונותנים להן להתקרר.
את הקישואים חותכים לחצי לאורך, מערבבים בקערה עם מלח פלפל ושמן זית ובמחבת פסים על אש חמה צורבים מ2 הצדדים ומניחים להתקרר. לאחר מכן חותכים כל חצי קישוא לאלכסונים ואת העגבניות חותכים לחצי לאורך.
מערבבים בעדינות בקערה את העדשים, קישואים והעגבניות עם כל שאר המרכיבים. מתבלים עם שמן זית, לימון, מלח, פלפל ומעבירים לצלוחית הגשה.