סינייה דג -מתכון
מתכון דג סינייה ל-4 מנות
רכיבים:
- 1 דג לבן מפולט וחתוך למס' חתיכות – מומלץ מוסר ים/ בס
- 2 בצלים לבנים גדולים
- 7-8 עגבניות שרי
- חצי כוס טחינה
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- כף מיץ לימון
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
חוצים את העגבניות שרי ל-2 מסדרים על תבנית עם נייר אפייה . מפזרים מעט מלח, פלפל ושמן זית מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, עד שהעגבניות מתייבשות.
חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן זית עד להשחמה.
מערבבים טחינה עם מים, מלח, פלפל וקצת לימון. עד שמגיעים למרקם נוזלי כמו של חלב.
בתוך תבנית קוטר 30 (תבנית סינייה) מפזרים את הבצל המטוגן. מעל מסדרים את הדג במרווחים וביניהם מסדרים את העגבניות המיובשות. בוזקים מעל הכל את הטחינה עד שהיא מכסה 3/4 גובה של הדג (לא עד למעלה)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות, ל10- 15 דק'. ניתן לבדוק בעזרת סכין חדה האם הדג מוכן. מכניסים את קצה הסכין לדג, ממתינים 7 שניות ואם הקצה של הסכין יוצא חם סימן שהדג מוכן.
מוציאים את הסינייה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומעט שמן זית.
**ניתן להכין גם סינייה צמחונית ובמקום הדג לשים כרובית + פטריות. את הכרובית לאחר שנאפתה בתנור עם שמן זית, מלח, פלפל והשחימה מעט. את הפטריות לחתוך ולהכניס כמו שהן, ללא בישול קודם.
[smartslider3 slider=7]