מקלובה בתנור
4-5 מנות
רכיבים:
- סיר עמוק שמתאים לתנור
- 1 כוס וחצי אורז מלא
- 6 חתיכות פרגית נקייה – חתוכות לפסים באורך 2 ס"מ
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
- 2 קישואים –חתוכים לחתיכות של 2 ס"מ
- 2 עגבניות חתוכות גס
- 4 שיני שום קצוצות גס
- 1 בצל לבן גדול חתוך גס
- 4 כוסות מים
- חצי כוס גרגירי חומוס שהושרו ללילה
- 4 כפות שמן זית
- חופן נענע קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חצי כפית בהרט
- חצי כפית פלפל
- חצי כפית חוואיג' למרק
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל עד לצריבה קלה ומוסיפים את השום, את הירקות והחומוס. מערבבים כ2 דקות, מוסיפים את הפרגית והתבלינים ומערבבים לעוד כ2 דקות.
מוסיפים את האורז והעשבי תיבול. מערבבים, מוסיפים את המים ומכסים. מגיעים לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ולאחר כ20 דקות מנמיכים ל140 מעלות לעוד כשעתיים וחצי.
*אופציה נוספת: במקום הפרגית – להוסיף עוד ירקות(1 מכל ירק)