מצרכים:
- 6 יח׳ גיבעולים ירוקים וטריים של שום ירוק
- 2 שיני שום ירוק טרי
- גרידה מחצי לימון
- מלח
- פלפל
- שמן זית

הוראות הכנה:
חותכים את 15 ס״מ של הגבעול הירוק המחוברים לראש השום. שוטפים, להוריד חול ולכלוך, פותחים באמצע בעזרת סכין. כי לפעמים יש במרכז חלק קשה שצריך להוציא. חוזרים על הפעולה עם כל הגבעולים. מכניסים למעבד מזון, עם 2 שיני שום, מלח, פלפל, גרידת לימון ומפעילים ואז מתחילים להזליף שמן זית בנדיבות עד לקבלת ממרח גס של גבעולי השום הירוק.
ניתן לחלק לקופסאות קטנות, להקפיא – עושה בזה שימוש ברטבים, תבשילים, דגים בתנור ועוד. תהנו..
