לאבנה ביתית
רכיבים:
- יוגורט
- מלח
- לימון (לא חובה)
- שמן זית
- חיתול בד/ נייר סופג רב פעמי
אופן ההכנה:
לוקחים מסננת, מניחים אותה מעל קערה ופורסים מעל את החיתול בד/ נייר סופג עבה פתוח בתוך המסננת, שופכים פנימה את היוגורט ומוסיפים כפית מלח. מי שאוהב יכול לסחוט קצת לימון פנימה. מערבבים טוב טוב ככה שהמלח והלימון יתפרסו במידה שווה בתוך היוגורט ומכניסים למקרר.
להשאיר למינימום 8 שעות ויותר. ככל שהיוגורט ישב יותר שעות המרקם שלו יהיה יותר סמיך. אנחנו אוהבים להשאיר ל12 שעות וגם יותר.. (לרוקן מדי פעם את הנוזלים מהקערה)
תבשיל מנגולד
** ניתן להחליף את המנוגלד בתרד או בעולש, תלוי בכם ובעונות השנה ☺
רכיבים:
- חבילה של מנגולד
- 2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לפסים
- 2 שיני שום
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- קורט כמון
- סומק
- כף לימון כבוש או מעט מיץ מלימון
אופן ההכנה:
חותכים את המנגולד דק משרים בקערה, שוטפים ולאחר מכן מסננים מהמים. מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים בצל עד להשחמה ומוסיפים את המנגולד, שיני השום, מלח, פלפל, כמון ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי והמנגולד רך.
הגשה:
מסדרים בצלחת עמוקה את הלאבנה כמו חומוס מסביב ואת התבשיל של המנגולד מניחים באמצע הצלחת. מעל המנגולד מעט שמן זית, סומק ולימון כבוש או מיץ לימון .