זעתר בייתי

מתכון זעתר

מצרכים:

  • חצי קילו עלי אזוב מופרדים מהגיבעול
  • כוס סומסום קלוי
  • חצי כוס סומק
  • רבע כוס שמן זית

הוראות הכנה:

מייבשים על מגש שטוח את כל עלי האזוב עד לייבוש ושאפשר לשבור עלה ביד ואז במעבד מזון לטחון את הכל. קולים את הסומסום על מאה שבעים מעלות לערבב כל דקה עד שמקבל צבע חום בהיר, לתת לזה להתקרר.לקחת כלי עירבוב גדול ולשים את כל עלי האזוב שטחנו, מוסיפים את הסומק, מוסיפים את הסומסום הקלוי וחצי מכמות השמן זית..מתחילים לשפשף עם היד ככה שהזמן זית יגע בכל דבר לאחר דקה מוסיפים את יתר שמן הזית וממשיכים בפעולה עד לקבלת צבע אחיד בכל המסה. יש לנו זעתר שהכנו!!לשמור בכלי סגור ואפשר לחלק לחברים שיהנו גם.  

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן