סיור אוכל בחיפה

סִיּוּר בַּוָּאדִי ניסנאס

סיור בואדי ניסנאס, מכירים?

שלום שמי ארז גולקו, ואני שמח להזמין אתכם להצטרף אליי לסיור טעימות קולינרי בדרכים הראשיות והצדדיות בואדי ניסנאס, חיפה  מהן אני שואב את ההשראה ליצירה שלי במטבח.. נכיר את האנשים מאחורי חומרי הגלם האותנטיים והמשובחים ביותר שיש לוואדי ניסנאס להציע, נשמע את סיפורם האישי והמקצועי. ניחשף לריחות ולטעמים העזים שעוטפים את החנויות ואת הסמטאות מזה שנים רבות בעיר חיפה. אשתף אתכם במידע שלי על חומרי גלם וכמובן שהסיור מלווה בטעימות לאורך כל הדרך..

** הסיור הינו חלבי, צמחוני דגים
*** ניתן להוסיף עצירה בשרית בתוספת תשלום

במהלך הסיור בואדי ניסנאס נבקר בנקודות משמעותיות המאפיינות את הצד הקולינרי השורשי של העיר חיפה, בדגש על הדו קיום המיוחד שמאפיין את העיר ואת תושביה. תכירו מקומות שקיימים במשך דורות.

משך הסיור כ 2 שעות ו30 דקות

  • ניתן להזמין סיור פרטי בכל ימות השבוע, חוץ מביום ראשון שהואדי סגור. 
  • הסיור יוצא עם ארז, גור יוסף או עדי. לפי זמינות ואתם תדעו עם מי אתם יוצאים כבר במעמד סגירת הסיור.

– הסיורים יוצאים בשעה 10:00 ובשעה 13:30

השאירו פרטים ונחזור אליכם

מעוניינים בסיור קולינרי, מתי אפשר?

ניתן להשאיר פרטים ב״יצירת קשר״ או להתקשר

ואדי ניסנאס, מה עושים?

ברוכים הבאים לואדי ניסנאס. הואדי עצמו זה אחד המקומות האותנטיים שנותרו בישראל. הרוב פה הוא רוב נוצרי עם מיעוט מוסלמי. רוב חומרי הגלם מגיעים מאזור הגליל וגם שפים גדולים מאזור המרכז לא מאמינים מה קיים בואדי ניסנאס ואיזה אוצרות קולינריים ניתן למצוא פה, וגם יוצרים עימי קשר לגבי חומרי גלם כאלו ואחרים. מה שמקסים בואדי ניסנאס זה שלא קורה בו שום דבר, זאת אומרת בשונה ממקומות אחרים כמו שוק הכרמל, מחנה יודה שמתמסחרים בשנים האחרונות, בואדי ניסנאס הכול אותו דבר כבר 40-50 שנה וזה בעצם הקסם של המקום. אנחנו נעבור בדי הרבה תחנות, בחלק מהתחנות אני יוזם את העצירה ומסביר למה עצרנו ונטעם גם משהו קטן. בחלק מהמקומות יקבל אותנו בעל הבית ויסביר על עצמו, הסטוריה של המקום ונגיעה אישית מנקודת מבט של מקומיים.

ככה אנחנו נעבור בכל המקומות המיוחדים בואדי תוך מפגש עם אנשים מקסימים מהנוף המקומי שידועים בהכנסת אורחים וטעימות אוכל. הסיור הוא לא רק קולינרי, זה מפגש עם אנשים מקסימים שמקבלים אותנו במקום שלהם, ושמחים שאנחנו באים ונהנים לשתף אותנו. אני נמצא בואדי כל יום ומפה אני שואב גם את חומרי הגלם וגם את ההשראה האישית שלי לארוחות ובכלל לבישול. שאני עושה קניות, או בזמן סיור מצאתי חומר גלם שאי אפשר לסרב.. או סתם לשתות קפה ולספוג את האווירה המקומית בואדי ניסנאס. תקראו מה הביקורות עלינו בגוגל מאנשים שכבר היו בסיור אצלנו.
שומע סיפורים, מקבל השראה ופשוט רץ למטבח בבית ומתחיל לבשל.

** הסיור הינו חלבי, צמחוני דגים
*** ניתן להוסיף עצירה בשרית בתוספת תשלום

בואו נצא לדרך, מי מצטרף אליי?

טעימה של חלק מהמקומות שנעבור בסיור

עאבס אוגלו

המקום קיים שנתיים, נפתח על ידי זוג מקסים בשם חמודי ואביר. תמיד יקבלו אתכם עם חיוך.

עבאס אוגלו זהו שם המפעל שמייצר להם את המתוקים ונחשב לאחד מהטובים בעולם בכל מה שקשור לממתקים מסורתיים. הכל מיוצר בעבודת יד ועם חומרי הגלם הטובים ביותר. חמודי ואביר הם היבואנים הבלעדיים שלהם בארץ. המקום נראה כמו חנות תכשיטים ומסודר טיפ טופ, תוכלו למצוא שם מגוון גדול של ממתקים שעם הזמן רק הולך וגדל. יש להם גדלים שונים של בונבוניירות הכי מיוחדות שראיתם ותוכלו גם לרכוש כמתנה מפנקת למישהו שאתם אוהבים.

כתובת: אלנבי 19, חיפה

טלפון לבירורים: 077-700-2843

פלאפל הזקנים

אחד המקומות  הותיקים בחיפה, קיים משנת 1950. הכל התחיל מזוג מקסים בשם ג'ורג' ונג'לה עאפרה שהתגורר בואדי ניסנאס והיה יורד עם עיסת הפלאפל מהמטבח של הבית שלהם למקום הקטן שהיה אז רק דוכן ומטגן כדורים עד שנגמרה העיסה ..

התושבים הערבים קראו למקום על שם נג'לה האישה והתושבים היהודים נהגו להגיד "נלך לזקנים" וכך נדבק השם פלאפל הזקנים. כעבור שנים, הזוג הזדקן ויום אחד הגיעו 2 אחים מחיפה והציעו לזוג לקנות את המקום ואת המתכון לפלאפל המושלם שלהם וכך היה.. היום תטעמו את אותו המתכון הותיק של הזוג.

עד היום המקום שייך ל2 האחים שקנו את הפלאפל. נמצא שם אחד האחים שכבר הוא בעצמו מבוגר כי עברו המון שנים וקוראים לו עליףתמסרו לו דש חם ממני ותהנו ממש!

כתובת: ואדי 18, חיפה

קישור לגוגל מפות

חומוס אלשאם של סטפן

תכירו את סטפן, הבעלים של חומוס אלשאם. לפני מספר שנים, נפתח מקום קטן בתוך הואדי. בהתחלה הייתי רק מציץ פנימה ואומר שלום.

יום אחד בבוקר במהלך הקניות הייתי ממש רעב והחלטתי שאני נכנס לאכול חומוס. החומוס היה מדהים, אבל לא פחות חשוב מצאתי חבר. עם הזמן היינו מדברים על חומרי גלם וכמה יפה זה שהוא מכין את החומוס מול הלקוחות ומוסיף רק מיץ לימון סחוט טרי שהוא סחט באותו הרגע. אין אצלו שימוש בחומרי גלם מעובדים או משמרים. אצל סטפן תמצאו מגוון של מנות, לא רק חומוס. ההורים שלי מגיעים כמעט בכל שבת לארוחת בוקר אצלו, חביתה, סלט טרי וחומוס קטן.

הוא מבשל כל יום מנה חמה נוספת ובעונה של הירוקים הוא מכין גם תבשילים של עלים ירוקים. סטפן שומר על מנות ומסורות שנשכחו מחבל אלשאם ויוצר מנות חדשות שמבוססות על המנות האלו. כנסו פנימה, תגידו שלום לסטפן והוא יוציא אליכם החוצה את הטעימה שלכם.

הקפה של מוסטפא

המומחיות של מוסטפא היא קפה.
בשעות הבוקר המאוד מוקדמות, אם תעברו ליד החנות שלו תראו את העשן שיוצא
עם ריח חזק של קליית הקפה..
כל פעם שאני תופס את הרגע הזה אני עוזב הכל לדקה וסופג את הריחות. מוסטפא מחזיק במקום הקטן שלו כמה חומרי גלם נוספים והם הטובים ביותר…
ממתק תמרים שנקרא גן עדן כשתטעמו תבינו גם למה הוא נקרא ככה.. טחינה כתר, נחשבת לאחת הטחינות הטובות ביותר ומגיעה משכם. חלווה מדהימה ומיוחדת, שממותקת ע״י מיץ של בטטות שמחליף את הסוכר הלבן
תמצית מי ורדים, דבש חרובים ועוד.. תכנסו פנימה ותנו למוסטפא לספר לכם על כל טעימה שהוא ייתן לכם לטעום. במידה ויש אצלו אנשים בתור תחכו כמה רגעים בשביל לקבל ממנו את כל תשומת הלב.

מבטיח לכם שזה שווה את זה.

 

המקום של זיאד המכונה הבדואי

אחד המקומות שאני מאוד אוהב לעצור בו. תמיד אני אומר לאנשים שאיתי שזיאד הוא אחד האנשים הצנועים והמקסימים שפגשתי .יש לו ידע עצום בצמחים, תבלינים ותמיד תמצאו אצלו את מה שמאפיין את אותה העונה.

לקח לנו קצת זמן להכיר ולהתחבר. ברגע שזה קרה זיאד פתח בפני את כל האושר שהוא מחזיק בחנות. הסומק שלו הוא טרי, נקי ללא כל תוספות ועשוי בעבודת יד. את הזעתר המשפחה מכינה ואמא שלו קולה את השומשום שבתוך הזעתר. את הפריקי זיאד מכין בעוונה שיספיק לכל השנה והוא ירוק ירוק וטרי. זיאד גם מלקט לרוב בחודשי החורף ושווה לשאול אותו על העלים הירוקים שהוא מביא יום יום לפי מה שמצא בדרך לואדי הקמומיל שהוא מייבש מהעציצים הגדולים שהוא מביא בחודש מרץ בעונה ועוד מלא צמחים עם הסגולות הבריאותיים שלהם לגוף שלנו. יש לו חלווה מיוחדת שהוא מביא משכם  ועוד ועוד… זיאד תמיד יקבל אתכם בחיוך גדול. שווה לעצור שם כדי להבין את האושר שנמצא במקומות הקטנים. תקבלו ממנו את הסומק המפורסם אבל שווה להשאר כמה דקות ולדבר עם האיש הנפלא הזה.

מאפיית פלאפלה

המאפיה פתוחה משעות הבוקר המוקדמות ומייצרת כמה וכמה פרודוקטים שכמה מהם הם גולת הכותרת של המקום. המקום מייצר לאפות כמעט לכל העסקים בחיפה. הלאפות שלהם מתאפיינות באלסטיות ובחוזק שלהם והן לא נקרעות ולכן הרוטב לא נוזל מהן.

יש גם את הבסיסים שהם חצי אפויים שניתן להשים עליהם כל תוספת שאתם אוהבים (גבינה, זעתר, סומק ועוד) מכניסים לתנור לחצי אפייה נוספת ונהנים ממאפה טרי ומדהים. היום תטעמו במקום פיתות שמוכנות לאכילה עם תוספות ג'יבני/ זעתר שיצאו הרגע מהתנורג'יבני היא הגבינה המסורתית של החברה הערבית שהשימוש העיקרי שלה הוא בכנאפה. מדובר בגבינת עיזים בשילוב עם בקר בשביל לאזן אותה. ניתן לעשות בג'יבני עוד שימושים רבים במטבח :  לטגן או לצרוב על הגריל כמו חלומי, לגרד לתוך סלטים, בתוך מאפים בתנור. אם אתם אוהבי מטבח, ניתן כמובן לרכוש את המוצרים ושחק אתם במטבח הביתי שלכם.

כתובת: ואדי 41, חיפה

אצל פטמה

פטמה נמצאת בלב הואדי והיא עצירת חובה כשמגיעים. פטמה ובעלה לורנס גרים ממש בקיר הצמוד לעסק שלהם. פטמה מלכה בהכנת פטיפורים – דברים קטנים

כל המסעדות מזמינות אצלה ואנשים עוצרים ולוקחים הביתה או לדרך. עלי הגפן שלה שאת העלים הטריים היא קוטפת אצל המשפחה בפארדייס שם גדלה, הכרוב הממולא המדהים שלה שאין בשום מקום אחר.

גולת הכותרת היא המאפה הקטן שקוראים לו מועג'נאת. זה מאפה מקמח מלא  (קמח שהיא קונה אצל זיאד השכן) היא ממלא אותו בעלי אזוב שנקטפו בעונה ומניחה בפנים פרוסה של גי'בני ומטגנת, כמה שזה מושלם.. ממליץ לכם גם בעצירה הזאת לתת כמה דקות של שיחה עם פטמה. בימי שישי שבת יש מבחר מנות נוספת כמו מג'דרה, ממולאים, מקלובה ועוד שניתן לקנות הביתה .

מומלץ בחום

מבטיח לכם שזה שווה את זה

סיור אוכל קולינרי עם ארז

מכירים את כרטיסיית טעימות שלנו?

כרטיסיית טעימות מהואדי היא מתנה מושלמת לאדם האהוב עליכם או לפנק את העובדים שלכם וכולם יחזרו עם סיפור מרתק.

Contact Us
Shopping Cart
דילוג לתוכן