מלא ירקות ממולאים בפריקי – צמחוני
רכיבים:
- 6 פלפלים בינוניים – מרוקנים (לשמור את החלק העליון)
- 6 קישואים בינוניים – מרוקנים
- 2 עגבניות בינוניות למילוי – מרוקנות
- 3 קרע(בעונה)- מרוקנת
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 בצל גדול קצוץ דק מטוגן
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות פריקי גרוס עבה שטוף
- כפית שטוחה כמון
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- חצי כוס פטרוזיליה
- חצי כוס נענע
- חופן גדול של צנוברים
- 6 עגבניות בשלות – לרוטב
- כף שטוחה פפריקה מתוקה – לרוטב
אופן ההכנה:
רוטב:
מחממים סיר שטוח ועמוק (סוטאז) עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים שום קצוץ, 6 עגבניות שקצצנו דק דק, קורט מלח, קורט פלפל, פפריקה מתוקה וכוס מים. מכסים את הסיר מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
למלית:
מערבבים טוב עם הידיים את הפריקי הצנוברים, תבלינים , עשבי תיבול והבצל המטוגן שהתקרר.
ממלאים בעדינות את הירקות עד 3/4 גובה, לא לדחוס חזק.
מניחים בסיר בצורה שהפתח כלפי מעלה והירקות צמודים כך שיחזיקו אחד את השני.
במידה ובסוף נותר חלל קטן ריק בסיר, ניתן להוסיף תפוח אדמה או עגבנייה שיעזרו לירקות להישאר יציבים. מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ מעל הממולאים, מניחים צלחת הפוכה על הממולאים.
מכסים, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה.
*ניתן להכניס לתנור לשעה נוספת עם המכסה על חום נמוך (130 מעלות) וב5-7 דק' האחרונות ללא המכסה להשחמה קלה.
*אפשרויות למילוי: קישואים, פלפל, עגבנייה, בצל, חציל בלאדי, בעונה: קרע ועוד…