שטראוס יום צילומים

החלטתי לשתף אתכם ביום צילומים שעשינו עם חברת שטראוס, היה לי העונג וממש כיף שהייתה לי יד חופשית להכין מה שאני רוצה עם כל מוצר בסיס שבא לי. מאוד הפתיע אותי, המגוון הרחב של המוצרים והאיכות הגבוהה של חומרי הגלם. חברת שטראוס הינה חברת מזון ומשקאות ששמה לעצמה מטרה להעשיר ולשפר את חייהם של אנשים בישראל באמצעות המוצרים הטריים, הטעימים, המזינים והחדשניים. מלבד העובדה שהיה לנו כיף להכין מתכונים של אוכל, בידיעה שהמוצרים היו טריים, איכותיים וכמובן טעימים. תמיד חקרתי חומרי גלם, נהניתי לבשל למשפחה ולחברים הקרובים, הבית היה פתוח עבורם וסיר על האש היה מצב נתון. לפני מספר שנים החלטתי ליישם את הרעיון ולפתוח את הבית לאנשים ולבשל להם. וכמובן הסיורים בואדי ניסנאס מספקים לי הרבה השראה וכמובן את חומרי הגלם איתם אני משחק במטבח.

previous arrownext arrow
Slider
צילום: @detales_studio

 

מתכון מעניין של פילה דג לברק שהכנתי ביום הצילומים המקסים שהיה לי…

 

פילה לברק על מג'דרה פריקי ועדשים

מצרכים:

  • 2 בצלים גדולים
  • 1 כוס פריקי שלם – לשטוף היטב
  • 1 1/2 כוס עדשים ירוקות מבושלות בטמפ' חדר
  • 2 כוסות מים
  • חצי כפית מלח
  • 2 קורט פלפל שחור
  • קורט סומק
  • רבע כוס שמן זית
  • פילה לברק
  • גביע יוגורט דנונה מצומצם בחיתול למשך לילה (לאבנה)

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצלים כמו לסלט, בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ולאחר כדקה מעבירים לאש נמוכה עד שהבצל מזהיב ושקוף. (10 דק' בישול, לשים לב שלא נשרף). בשלב זה מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את הפריקי ומערבבים מעט. מוסיפים את המים, מערבבים. מגיעים לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש נמוכה ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים (בערך כחצי שעה בישול על אש נמוכה)
לאחר הבישול של הפריקי מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות, מערבבים בעדינות וסוגרים את הסיר עד להגשה.
מחממים מחבת NON STICK – נון סטיק עם מעט שמן זית ומניחים את הפילה דג כשהצד של העור פונה כלפי מטה. מפזרים מעל מלח ופלפל ולאחר צריבה של כדקה מכסים את המחבת ונותנים לדג להתבשל כ-5 דקות או עד שמוכן.
בצלחת הגשה מורחים מעט מהלאבנה שהכנו ומניחים 3 כפות גדושות של המג'דרה פריקי. מעל מניחים את הפילה דג ובוזקים מעט שמן זית וסומק מסביב.

המלצת הגשה:
מומלץ להגיש עם סלט עלים חמצמץ

בתאבון

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה