מצרכים לבשר
- 1 קילו בשר טחון טרי
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצים
- חופן צנובר קלוי
- מלח
- פלפל
- סומק
- בהרט לפי הטעם.
הוראות הכנה – בשר
במחבת מחממים שמן זית מוסיפים את הבצל עד להזהבהמוסיפים את השום והבשר מפוררים את הבשר בעזרת מזלג, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שהבשר כמעט מוכן ואז מפסיקים בשביל שלא יתייבש לנו.
מצרכים – בצק פילאס ( 12 בורקסים)
- 1 קילו קמח
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים
- 2 כפות חומץ
הוראות הכנה – בצק פילאס
ללוש במיקסר עד למרקם אחיד יוצרים כדורים במשקל 130 גרם. מניחים בכלי אחד ליד השני מכסים בשמן זית למשך לילה. פותחים את הכדור, עדיף על שיש משומן מעט. ומפזרים באופן שווה את הבשר שהכנו, מגלגלים ומסובבים לצורת שבלול . חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. מניחים על תבנית אפיה מורחים בביצה ומעל סומסום באהבה.מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה. ניתן להשאיר לעוד מספר דקות עד להשחמה יפה.