מאפינס אוכמניות – ללא גלוטן
מתכון ל- 10 מיני מאפינס או 6 מאפינס גדולים בתבנית סטנדרטית
מתכון זה נוצר כחלק משיתוף פעולה עם דביר בר – מהאתר ללא גלוטן
מצרכים:
- 150 גרם שקד טחון עם הקליפה
- 100 גרם אוכמניות טריות
- 2 חלבונים (הלבן של הביצה)
- 1/4 כוס מייפל טבעי
- חופן שקדים קצוצים גס

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים בקערה.
מוסיפים לחלבונים שהקצפנו את השקדים הטחונים ואת המייפל.
מערבבים בעדינות עד למרקם אחיד (התערובת יוצאת קצת דביקה).
מוסיפים את האוכמניות ומערבבים מעט.
משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית ובעזרת כף ממלאים, לא עד הסוף.
מפזרים מעל את השקדים הקצוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
(לא על טורבו) למשך כ15-20 דקות.
ניתן לבדוק עם קיסם שהבלילה כבר לא רטובה, כך נדע שזה הזמן להוציא את המאפינס מהתנור.
מוציאים ומחכים שיתקרר 15 דק' לפחות, שנוכל להוציא בקלות את המאפינס מהתבנית.

תהנו זה מתוק וטעים ☺

5 תגובות
דפנה
אוגוסט 23, 2019 at 7:42 pmמתכון להיט! יצא מעולה! 😋 שאלה קטנה, בעונה שבה אין אוכמניות, יש רעיון מה אפשר לשים במקום? תפוחים מבושלים קימעה?
ארז גולקו
אוגוסט 26, 2019 at 8:17 pmשלום דפנה,
תודה רבה על המחמאות וכן אפשר לעשות שימוש בתפוחים, שזיפים וכל פרי שניתן להשיג בהתאם לעונה. שיהיה בתאבון!!
ענבל
אוקטובר 25, 2020 at 7:43 pmאפשר להחליף את השקדים באגוז אחר?
תודה!
ארז גולקו
אוקטובר 25, 2020 at 9:16 pmהיי ענבל, לא ניסיתי סוג אחר של אגוזים, אולי אפשר עם אגוזי לוז. אשמח לשמוע אם ניסית… ואיך יצא??
ענבל
אוקטובר 26, 2020 at 4:41 pmתודה 🙂 עוד לא ניסיתי בגלל רגישות לשקדים 🙂 אעדכן אם כן