פריקי עם במיה ותאנים
מצרכים:
- כוס פריקי גרוס עבה
- חופן גדול עלי ריג'לה
- 100 גרם במיה טריה
- חצי כוס נענע קצוצה
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי בצל סגול פרוס דק
- 1 יחידה של בצל ירוק קצוץ דק
- 3 תאנים טריות חצויות לרבעים
- חופן שקדים קלויים בפפריקה אדומה קצוצים גס
- 3 כפות שמן זית
- 1 מיץ מלימון שלם
- חצי כפית מלח גס
- 3 קורט פלפל שחור
- כפית שטוחה סומק
אופן ההכנה:
את השקדים מערבבים בקערה עם כפית שמן זית, 2 קורט פפריקה אדומה ומכניסים לתנור/ טוסטר למשך כ5-7 דק'. מוציאים ומקררים. לאחר מכן קוצצים גס ומניחים בצד. מבשלים את הפריקי עם הרבה מים (כמו פסטה) עד שמתרכך. מעבירים למסננת, מסננים את המים ושוטפים במים קרים ומסננים שוב. במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הבמיה מכל הצדדים עד להשחמה קלה. בקערת ערבוב מכניסים את כל המרכיבים, מתבלים ומערבבים בעדינות עם הידיים.
מעבירים לקערת הגשה ובתאבון : )