מצרכים:
- קילו תאנים פרוסים לעיגולים חצי סמ
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 בקבוק 750 מיל אוזו באיכות טובה
אופן ההכנה:
בצנצנת מעוקרת מסדרים שכבה של תאנים ואז קצת מהסוכר שלנו.. חוזרים על פעולה זאת עם כל התאנים והסוכר. מכסים בבד או מפית עם גומיה בשביל שיוכל לנשום למשך שלושה ימים בחוץ. לאחר שלושה ימים לערבב את התאנים עם כף עץ ולראות שהסוכר כולו נמס. מכסים ומכניסים למקרר.
לאחר 3-5 ימים מוסיפים את בוקבוק האוזו שלנו לתרכיז התאנים מערבבים ומחזירים למקרר למשך שבוע. לאחר מכן בעזרת בד או מסננת דקה מסננים את כל מה שנותר מהתאנים ומעבירים לבקבוק נקי עם פקק. מומלץ לשתות עם קובית קרח ולשמור את הבקבוק במקרר.
תהנו מלא!