קציצות ירקות טבעוני:
30- 40 יח' בערך
רכיבים:
- 2 בטטות בינוניות קלופות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים- גדולים קלופים
- 3 גזרים בינוניים קלופים
- 4 קישואים
- פטרוזיליה חצי צרור
- נענע חצי צרור
- כוסברה חצי צרור (למי שאוהב)
- בצל לבן גדול
- קוואקר טחון לאבקה 100 גרם (טוחנים לבד)
- מלח
- פלפל
- טחינה גולמית חצי – 3/4 כוס ( לפי המרקם)
אופן ההכנה:
קוצצים דק בצל ועשבי תיבול.
לאחר מכן מגרדים בפומפייה את שאר הירקות(מי שרוצה יכול להשתמש במעבד מזון)
מעבירים לקערה גדולה ומערבבים טוב עם כל התבלינים, מוסיפים טחינה גולמית וקוואקר עד לקבלת מרקם אחיד.
לוקחים תבנית, מניחים נייר אפייה ומשמנים אותו עם שמן זית.
מכינים קציצות לא גדולות וטיפה משטיחים אותם מניחים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות עד שמשחימים מלמעלה ( בערך לכחצי שעה)
הצעת הגשה:
לטבול בטחינה או בלאבנה