פיתה ללא גלוטן

פיתות מכוסמת ירוקה – ללא גלוטן

רכיבים:

  • כוסמת ירוקה 500 גר'
  • מים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

משרים כוסמת ירוקה במים ללילה (ממלאים קצת מעל הקו העליון של הכוסמת)
בבוקר שוטפים ומסננים את המים.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים.
לאחר דקה מוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל מרקם אחיד כמו בלילה של פנקייק( צריך לשים לב לכמות המים עד שמתקבל המרקם הרצוי)
בשלב זה אני מעבירה את הבלילה לקופסא סגורה למקרר.
כאשר אני רוצה להכין לי כיתה (פיתה) אני מוציאה את הבלילה ומעבירה את הכמות הרצויה לקערה, מוסיפה 2 קורט מלח וקורט פלפל שחור ואם יש צורך טיפ טיפה של מים ומערבבת.
מחממים טוב מחבת Non stik – ללא שמן ויוצקים מעט מהבלילה למחבת (אני שמה בערך 6-7 כפות מהנוזל במחבת)
מזיזים את המחבת מצד לצד עד שנוצרת צורה עגולה ודקה כמו של לאפה 😊 ונוצרים חורים קטנים בבלילה.
לאחר 2-3 דקות שהנוזל מתגבש והאמצע לא נוזלי, הפיתה תתרומם מעט בצדדים.. הופכים לצד השני לעוד חצי דקה – דקה בערך.
אפשר להשאיר כל צד לעוד כמה שניות כדי שישחים טיפה.

אולי יעניין אותך

2 תגובות

  • Reply
    שגיא
    יולי 30, 2018 at 6:21 pm

    הי נטלי,
    תודה על המתכון.
    אני אשמח אם תצייני כמה ימים הבלילה הזו יכולה להחזיק בקירור.

    • Reply
      ארז גולקו
      יולי 30, 2018 at 7:26 pm

      הבלילה יכולה להחזיק במקרר בין 3-4 ימים בלבד. שיהיה בתאבון!!

להשאיר תגובה