סלט פריקה טבולה
מצרכים:
- כוס פריקה גרוס עבה
- כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
- כוס עלי נענע (לא קצוץ)
- 1 גבעול בצל ירוק פרוס דק
- 1 גבעול סלרי פרוס דק דק
- 2 שסק נקי מגרעינים ופרוס
- 3 כפות שמן זית
- חצי כפית סומק
- חצי כפית מלח גס
- 2 קורט פלפל שחור
- 4 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
לבשל בסיר מלא במים את כוס הפריקה עם מעט מלח ועד שהפריקה רך(בערך רבע שעה). מסננים את הפריקה במסננת צפופה ושוטפים במים קרים. נותנים למים לרדש למספר דקות ומעבירים את הפריקה לקערה גדולה. מכניסים לקערה את יתר הדברים היבשים, מערבבים ומתבלים בלימון ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם האישי. להעביר לצלחת הגשה וטאבון, ניתן לפזר למעלה שקדים קלויים לפני ההגשה..תהנו.