סיורי טעימות – המדריך לסיורי אוכל בישראל

פודיז אמיתיים תמיד אוהבים לגלות מסעדה או חנות קטנה ונסתרת בה מגישים מעדנים שאי אפשר לטעום בשום מקום אחר, או לאכול במקום שהמקומיים אוכלים בו ולא במלכודות התיירים הרגילות.

זה כיף כשזה קורה מעצמו, אבל יש מקומות שבהם קשה מאוד לגלות את האוצרות של הקולינריה המקומית רק מלשוטט לבד בשווקים ובין החנויות. אפילו חברים מקומיים לא יכולים להכיר את כל הסיפורים והמסורות שמאחורי האוכל המקומי.

סיור אוכל מודרך הופך את החוויה הקולינרית לשלמה ומעניינת יותר. המדריך יקח אתכם לסיור בין המקומות הטעימים ביותר בעיר, גם אלה שלא מוכרים לתיירים, תוך כדי שהוא מספר לכם את הסיפורים של המקום ומפגיש אתכם עם האנשים שמאחורי האוכל.

במאמר הבא אספנו עבורכם רשימת סיורי אוכל מומלצים, כמו גם טיפים לתכנון טיול קולינרי בארץ שייקח אתכם להרפתקה טעימה ומסעירת חושים.

 

טיול קולינרי בישראל
ישראל היא אמנם מדינה קטנה אבל נהנת משפע קולינרי מרשים במיוחד בזכות שלל התרבויות והדתות שנמצאות בה היום ושחיו כאן בעבר. כך יצא שהאוכל הישראלי הוא למעשה אוכל שמגיע לכאן מכל העולם ומתבשל במטבחים של יוצאי מרוקו, פולין, לבנון, רוסיה, צרפת, אתיופיה ועוד.

בנוסף, ישראלים אוהבים לאכול טוב ולארח בנדיבות סביב שולחן האוכל. לא לחינם תכניות הטלוויזיה הפופולריות ביותר בארץ הן תכניות אוכל, בישול ואירוח. האוכל הוא הרי הרבה יותר ממזון, הוא מפגש מקרב לבבות וגשר בין אנשים מתרבויות שונות.

היעדים הקולינריים בארץ הם רבים במיוחד – החל מהשווקים של תל אביב, יפו, ירושלים וחיפה וכלה במסעדות משפחתיות קטנות בפריפריה. אם אתם רוצים לתכנן סיור אוכל קולינרי שעובר בין כמה יעדים קחו בחשבון שיש גבול לכמה אפשר לאכול ביום אחד ונסו לפרוש את הטיול על פני כמה ימים או לפחות סוף שבוע.

טיולי אוכל בארץ יכולים להתחיל מכל מקום בו תבחרו. באזור תל אביב ויפו תוכלו לסייר בשווקים המוכרים כמו שוק לוינסקי, שוק הכרמל או שוק הפשפשים ביפו או לבקר באזורים קולינריים מסקרנים כמו שכונת התקווה או בני ברק.

ירושלים מציעה את שוק מחנה יהודה המפורסם שהפך ליעד תיירותי מובהק עם דוכני מזון מיוחדים, מסעדות פועלים ופתיליות וכמובן חיי לילה סוערים. הרכבת הקלה תיקח אתכם לאזור העיר העתיקה שם תוכלו לסייר בשוק שער שכם או להיכנס ולנסות מטעמים מקומיים בין החומות.

סיורי אוכל בצפון אינם שלמים בלי ביקור בחיפה שהופכת בשנים האחרונות ליעד קולינרי מתפתח ומתחדש. אזור העיר התחתית בחיפה ושוק ואדי ניסנאס המסורתי הם חובה בכל סיור קולינרי שמכבד את עצמו. מצד אחד אזור הנמל שעבר מיתוג מחדש והפך למרכז של מסעדות וברים ומצד שני שוק ואדי ניסנאס הצנוע בו הדוכנים הוותיקים מתגלים בין הסמטאות בלי רעש וצלצולים.

 

סיורי שווקים קולינריים מודרכים

אפשר ללמוד המון על מקום מהאוכל שלו. על התרבויות שחיות בו, על השילוב ביניהן, על ההיסטוריה ועל האופי של האנשים. אם אתם רוצים לטייל בעקבות חוש הטעם ולהכיר את המקומות המיוחדים והמעניינים ביותר מהם צומחת הקולינריה המקומית, צאו לטיול או סיור קולינרי בארץ. בטוח תופתעו לגלות את כל השפע שקיים ממש כאן ליד הבית.

הדרך הטובה ביותר לצאת לסיור אוכל קולינרי בארץ הוא להצטרף למדריך מקומי שמכיר את האזור היטב ויוכל לקחת אתכם למקומות שמספרים את הסיפור של הקולינריה המקומית. מדריך טוב יודע הרבה יותר מאשר איפה כדאי לאכול והוא ישלב בסיור סיפורים על ההיסטוריה של האוכל ועל האנשים שעומדים מאחוריו.

אז בין אם אתם יוצאים לחופש של סוף שבוע, יום כיף עם הצוות מהעבודה, טיול משפחתי או נופש עם חברים, סיור בשווקים ובמסעדות המקומיות יהפוך את החוויה לבלתי נשכחת והצבעים, הריחות והטעמים יישארו אתכם הרבה אחרי שהטיול יגמר.

 

ארז גולקו הוא שף חיפאי שמכיר כל פינה בעיר. ארז יקח אתכם להרפתקה קולינרית בחיפה בה תוכלו לגלות יחד את התרבות, ההיסטוריה והטעמים של המקום דרך מפגש עם אנשים מקומיים, סיפורים מעניינים וכמובן טעימות של האוכל הכי טעים באזור. להזמנת סיור טעימות בחיפה פנו אלינו לטלפון 052-7721102 או דרך האתר.

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן