מצרכים:
כוס וחצי פריקי גרוס עבה
8 עגבניות בשלות
3 שני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
2 בצל לבן קצוץ לסלט
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית סומק
רבע כפית מכל סוג זרעים: זרעי כוסברה, זרעי שומר, זרעי אניס,זרעי כמון
את כל הזרעים לטחון במכתש ועלי.
שמן זית לטיגון
מים
אופן ההכנה:
על אש גלויה לשרוף את העגבניות
מכל צד ולקצוץ לאחר מכן עם סכין.
על מנת לקבל טעם מעושן למרק בנוסף לפריקי .
לא חובה לעשות זאת אבל זה מוסיף.
בסיר למרק מטגנים את הבצל הלבן עד לקבלת צבע זהוב – שחום.
מוסיפים את הבצל הירוק , הסלרי והשום, מערבבים כדקה.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים
ומוסיפים את העגבניות.
מערבבים ומבשלים מספר דקות.
מוסיפים את הפריקי, מערבבים
ומוסיפים את המים בערך 2 ליטר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים שעה
תהנו מלא ♥️
