מרק ירוקים פרסי

מרכיבים

2 צרורות פטרוזיליה קצוצה
2 צרורות כוסברה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
4 גבעולי סלרי קצוצים
3 שיני שום קצוצות
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 כרישה קצוצה
2 בצל לבן קצוץ
1 חבילה יפה של עלי תרד קצוצים
350 גרם עדשים ירוקות
1 לימון פרסי שחור
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית סומק
כפית שטוחה כמון
שורש כורכום מגורד או חצי כפית אבקת כורכום
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית זרעי שומר, חצי כפית זרעי כוסברה וחצי כפית זרעי אניס כתושים יחד
לימון להגשה
פסטה/ אטריות מבושלות ניתן להוסיף בהגשה

אופן הכנה

בסיר למרק עם רבע כוס שמן זית מטגנים את הבצל הלבן עד לקבלת צבע שזוף יפה. מוסיפים את הכרישה, בצל ירוק ושום
ומערבבים כ-2 דקות.
מוסיפים את כל הירוקים הקצוצים (לאחר ששטפנו אותם טוב)
מערבבים כ- 2 דקות ומוסיפים את העדשים.
להמשיך לערבב כדקה ועכשיו להוסיף את כל התבלינים ולהמשיך לערבב עוד 2 דקות על מנת לפתוח את כל התבלינים.
ממלאים את הסיר במים בערך כשלושה ליטר .
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך לפחות שעה …
מדי פעם לגשת לערבב ולכסות במכסה.

**ממליץ להוסיף פסטה לצלחת ההגשה ומיץ לימון.
תהנו מלא ♥️

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן