מסעדות מיתולוגיות בחיפה: 5 מסעדות ותיקות שכדאי להכיר

בניגוד לעבר, כיום יותר ויותר ישראלים כבר יודעים שחיפה היא יעד מוצלח לאוהבי אוכל מכל הסוגים. אלא שלא מדובר בעניין חדש – מקומיים ויודעי דבר יעידו, שבעיר קיימים מוסדות קולינריים ותיקים, ששורשיהם נטועים עמוק בזהותה של העיר. מסעדות מיתולוגיות בחיפה מציעות לא רק אוכל נפלא, אלא גם חוויה תרבותית מקומית ואותנטית. לכן, כאשר מתכננים להגיע לחיפה, כדאי לבקר בכמה מהן ואפילו להגיע אליהן במיוחד.

 

שימור המורשת הקולינרית של מסעדות ותיקות בחיפה

מעבר להנאה מהטעמים והחוויה, כל מסעדה מיתולוגית בחיפה היא שמורת טבע של מורשת קולינרית ותרבותית, וחלק בלתי נפרד מהנשמה של העיר. מסעדות ותיקות כאלה מספרות את הסיפור שלה דרך מנות אהובות וטעמים נוסטלגיים, והביקור בהן לא רק ייחודי ומהנה, אלא גם תומך בעסקים המקומיים ובהיסטוריה העירונית, התרבותית והעדתית שהם מייצגים ומשמרים. הנה כמה מהמוסדות הקולינריים המומלצים שכדאי לאכול בהם:

 

אבו זייד בשכונת בת גלים

מסעדת דגים ופירות ים עם ותק של מעל 30 שנה. המסעדה מציעה חוויה ייחודית, שמשלבת בין אווירה חמימה ושירות אישי לבין אוכל טרי ומשובח. בעל המקום, זיד, נוהג להסתובב בין השולחנות, לוודא שכל האורחים מרוצים ולהעניק לכל אחד יחס אישי. התפריט כולל דגים טריים כמו לברק, דניס וסלמון, לצד מגוון רחב של סלטים, פיתות חמות ותוספות טעימות. לקינוח מומלץ להזמין כנאפה, שמתחרה על התואר הכי טובה באזור. המקום ידוע בניקיון מוקפד, שירות אדיב ומנות באיכות בלתי מתפשרת, שנשמרת לאורך שנים.

 

כריכי ויקטור בשכונת בת גלים

מקום שהחל כמכולת קטנה בתחילת שנות ה־80, והפך עם השנים למזנון שמתמחה בכריכים איכותיים וטריים, תחת ניהולו של ויקטור אלחדיף ובנו יוסי. הוא צבר את הפופולריות שלו מפה לאוזן, מהימים שביקרו בו רק שכנים וחיילים מהבסיס הסמוך ועד שהפך לתחנת חובה קולינרית. כל כריך מורכב לפי בקשת הלקוח, ומוגש בלחמניית "שמונה" קלועה, שהפכה לסמל המקום. בין האפשרויות ניתן למצוא סלט אבוקדו, טונה, סלט ביצים ונקניקים, לצד מגוון ממרחים, מבחר רחב של גבינות, חמוצים וירקות טריים. השירות חם ומשפחתי, והלקוחות הקבועים חוזרים שוב ושוב בזכות האיכות, הטריות והמגוון הייחודי.

 

מעיין הבירה בעיר התחתית

מעיין הבירה, שנוסדה בשנת 1962 בעיר התחתית של חיפה, היא הרבה יותר ממסעדה – היא מוסד היסטורי, שמגלם את הטעם והמסורת של חיפה. המקום הוקם על ידי מאיר נחום, קצב ובעל אטליז שעם השנים הפך למסעדת פועלים קטנה. המסעדה נותרה כל השנים בבעלות המשפחה, וכיום הבן ראובן והנכד שלומי ממשיכים לשמר את המסורת. בתפריט אפשר למצוא מנות מזרח אירופאיות אותנטיות, כמו קישקע, גפילטע פיש, כבד קצוץ וקוסטיצה – מנת הדגל, המוגשות לצד בירה צוננת היישר מהחבית. האווירה הייחודית והשירות האישי, לצד האוכל המשובח והבירה שנמזגת כמים, הפכו את המקום למוקד עלייה לרגל של כל סוגי האוכלוסיות. המקום עצמו הורחב והשתנה, אך מעיין הבירה שומרת על שורשיה ומספקת חוויה חיפאית אותנטית במלוא מובן המילה.

 

סנדוויץ' ברכה בואדי ניסנאס

מוסד חיפאי אייקוני הפועל מזה חמישה עשורים. מדובר בדוכן הכריכים המפורסם ביותר בחיפה, שמנוהל על ידי ברכה, דמות ססגונית ואנרגטית, יחד עם בתה סיגי. כל כריך במקום הוא יצירת אמנות: לחמניות ענקיות שנאפות במקום ונחרכות על הגריל, ממרחים שמוכנים במקום כמו מיונז איכותי וחריף, חמוצים תוצרת בית, ירקות טריים ונקניקים מובחרים, כמו שינקן ומורטדלה איטלקית. שילוב של טעם ביתי, שירות אישי (יש שיאמרו גם חסר מעצורים) ותשומת לב לפרטים. לא משנה אם אתם מקומיים או מבקרים, ביקור אצל ברכה בואדי ניסנאס הוא חובה – חוויה קולינרית ממכרת שמחברת את האוכל לנשמה.

 

פאב הסנדק בעיר התחתית

פאב הסנדק, שנוסד ב-1979, הוא מוסד חיפאי עם היסטוריה עשירה ואווירה חמימה. הפאב, שהוקם על ידי האחים עזרא ויעקב סלם וכיום נמצא בבעלות חדשה, הוא אחד היעדים הותיקים של בלייני העיר. כמו כל פאב שמכבד את עצמו, העיצוב הפנימי כולל קירות עץ דהויים, מעוטרים בתמונות ישנות של אוניות הנמל וצילומים מהסרט הידוע שעל שמו נקרא המקום. התפריט מתמקד במנות של דגים, פירות ים ובשרים מעושנים, לצד סלטים טריים וכמובן הרבה בירה. האווירה חמה וקהילתית עם שירות אישי והופעות חיות.

 

ארז גולקו – סיורים קולינריים במסעדות המיתולוגיות של חיפה

ביקור במסעדות המיתולוגיות של חיפה הוא מסע מרתק בזמן ובתרבות. טעמים אותנטיים, אווירה ביתית ואנשים מקסימים – כל אלה הופכים אותו לחוויה בלתי נשכחת. בכל סיור חיפאי שתבחרו להצטרף אליו – החל מבת גלים, דרך שוק תלפיות ועד ואדי ניסנאס – ניקח אתכם למסעדות וותיקות, שמהוות את הנשמה הקולינרית של העיר. כל מסעדה מיתולוגית בחיפה היא עולם בפני עצמו, שיש מאחוריו סיפור, דמויות מרתקות וכמובן הרבה אוכל טעים. אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לסיור קבוצתי או להזמין סיור פרטי, כדי לגלות יחד איתנו את המקומות המיתולוגיים של העיר, ליהנות מהאוכל הנפלא והאווירה המיוחדת, ולהרגיש לכמה שעות כמו חיפאים מקומיים. לכל שאלה נוספת או להזמנת סיור, דברו איתנו במספר 052-7721102

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן