כנאפה היא קינוח מסורתי ערבי, שהפך עם השנים לאחד המאכלים המתוקים האהובים והפופולריים ביותר גם במגזרים אחרים. ישראלים רבים כבר יודעים, שכדי ליהנות מקינוח טעים במיוחד, כדאי לאכול כנאפה בצפון. באופן לא מפתיע, ישנן הרבה המלצות על כנאפה בחיפה, עיר מעורבת עם מטבח ערבי מקומי מצוין, עבור מי שרוצים לטעום את הכנאפה הכי טוב בארץ. כדי לא להתאכזב, חשוב להכיר את המקומות החיפאיים שמציעים כנאפה ברמה הגבוהה ביותר.
מה זה כנאפה?
כנאפה הוא קינוח חמים בעל שורשים עות'מאניים, שגרסאות שונות שלו התפתחו בכמה מדינות במזרח התיכון, כמו לבנון, סוריה, ירדן וישראל. הקינוח עשוי בדרך כלל משכבות דקיקות ופריכות של שערות קדאיף, שביניהן גבינה מתקתקה ונמסה. על הכנאפה יוצקים סירופ סוכר עם מעט מי ורדים או מי זהר, ומעטרים בשברי פיסטוקים. השילוב של הפריכות של שערות הקדאיף, המרקם העשיר של הגבינה והמתיקות של הסירופ, הוא שהופך את הקינוח לייחודי ואהוב כל כך.
איך מכינים כנאפה?
על אף שההכנה שלה אינה מסובכת, כדי להכין כנאפה כמו שצריך, חשוב לדייק בתהליך ולהכין אותה מחומרים מתאימים ואיכותיים. שלבי ההכנה העיקריים של כנאפה ערבית מסורתית כוללים טיגון של שערות קדאיף, כיסוי בפירורי ג'בנה (גבינת צאן ערבית) והיפוך לצלחת הגשה. אפשרות נפוצה נוספת היא להניח על הגבינה שכבת קדאיף שניה ולטגן את הכנאפה משני הצדדים. בסיום יוצקים על הכנאפה סירופ סוכר מבושל עם מי ורדים או מי זהר, ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
5 המלצות על הכנאפה הכי טוב בחיפה
עבור מי שאוהבים כנאפה, חיפה מציעה שפע של מקומות בהם ניתן למצוא את הקינוח המפורסם. לכן כאשר מחפשים כנאפה מומלץ בצפון, חיפה היא אחד היעדים העיקריים בהם מוצאים כנאפה טעימה במיוחד, ואין סיור קולינרי בחיפה שלא כולל טעימה של לפחות כנאפה אחת. הנה כמה המלצות שלא כדאי לפספס:
- כנאפה תלפיות – בדוכן הכנאפה של זידאן מגישים כנאפה דרוזית נהדרת ואוורירית, עם גבינה שהמשפחה מייצרת כבר עשרות שנים וסירופ מתובל מתקתק. לטובת הטבעונים זידאן מייצר כנאפה איכותית מבוססת קשיו, עם שמן זית מעוספיא ודבש חרובים תוצרת בית. מי שרוצים יכולים ליהנות גם מבקלאווה פיסטוק מצוינת.
- כנאפה ואדי ניסנאס – כאשר מבקרים בשוק ואדי ניסנאס, כנאפה טובה היא קינוח שאסור לפספס. אחת המוצלחות שבהן היא הכנאפה של מאפיית ג'ראיסי, סניף שלישי של המאפיה הנצרתית המפורסמת. לצד תפריט עשיר במאפים מלוחים, מוגשים כאן כמה קינוחים, בראשם כנאפה משובחת בסגנון מסורתי. אוהבי המתוק יכולים ליהנות גם מ"ליאלי ביירות" מסורתית ומלבי מרענן.
- כנאפה דה-לוקס – ההצלחה של הכנאפה המוגשת במסעדת לוקס, הובילה את הבעלים לפתוח עבורה מקום משלה בעיר התחתית, שמגיש גם מתוקים מסורתיים נוספים. הכנאפה הטרייה, שמטוגנת לעיני הלקוחות, מיוצרת לפי מתכון קלאסי מסורתי, לצד כנאפה טבעונית וקינוחים נוספים כמו מלבי ולילות ביירות.
- כנאפה המושבה – באזור המושבה הגרמנית המרכזי והשוקק, ממוקמת כנאפיה נהדרת וחדשה יחסית, שמגישה כנאפה בסגנון נצרתי. מעבר לחומרי הגלם המשובחים והטבעיים, הייחודיות שלה היא שימוש בשני סוגים של גבינה – בקר ועזים. מקום מושלם לעצור להפסקה מתוקה, כאשר מסיירים בשכונה הטמפלרית היפהפייה או מסיימים את הסיור בגנים הבהאיים הסמוכים.
- כנאפה מרכז הכרמל – מונא'ס כונאפה אולי ממוקמת באזור לא צפוי, אבל אפשר למצוא כאן כנאפה נדירה ואותנטית, המבוססת על מתכון נאבלוסי מקורי משכם ועשויה מסולת במקום שערות קדאיף. במקום מכינים גם כנאפה קלאסית, כנאפה טבעונית וגם כנאפה עם תוספות כמו קינמון ואגוזי מלך ואפילו שוקולד לבן. מומלץ להתרענן עם משקאות צוננים כמו לימונדה ביתית ומשקה תמרינדי חמצמץ.
ארז גולקו – סיורים קולינריים בשווקים הכי טעימים בחיפה
לא משנה באיזה אזור בחיפה אתם מטיילים, ללא ספק מדובר בגן עדן לחובבי כנאפה. כנאפה משובחת היא אחד הקינוחים המפנקים ביותר של המטבח החיפאי המקומי, שאסור לכם לפספס כשאתם מגיעים לעיר. בסיורים הקולינריים שלנו תזכו לטעום כנאפה איכותית וגם להכיר את האנשים המקסימים שעומדים מאחוריה, כל אחד והמתכון הייחודי שלו. כל שנותר לכם זה לבחור לאיזה סיור להצטרף – בואדי ניסנאס או בשוק תלפיות, ולצאת איתנו למסע של טעמים, חוויות ומפגשים שלא תשכחו. אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון 052-7721102