חלה עגולה עם תאנים וגבינת בושה

חלה עם תאנים וגבינת בושה

מתכון ל-3 חלות  

מצרכים:

  • 1 קילו קמח לבן 
  • 400 גרם מי ברז
  • 15 גר' שמרים יבשים ( 40 גר' שמרים טריים)
  • 2 ביצים 
  • 100 גר' סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 15 גר' מלח 
  • 75 גר' שמן זית 
  • חצי כפית עלי תימין
  • גבינת בושה גליל עבה גובה 10 ס"מ (לחלה אחת)
  • 2-3 תאנים טריות חתוכות לרבעים (לחלה אחת)
  • תבנית עגולה וגבוה בקוטר 30 ס"מ 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, סוכר ודבש  ומפעילים את על מהירות נמוכה- בינוניות. תוך כדי עבודה מוסיפים את 2 הביצים ולאחר מכן את המים וממשיכים עד לקבלת מרקם אחיד. בשלב זה תוך כדי לישה של המיקסר מוסיפים את המלח וכעבור חצי דקה מוסיפים את השמן זית והתימין וממשיכים בפעולה של המיקסר לעוד כ-5 דקות ועד שמתקבל מרקם אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומחכים שיתפח ויכפיל את גודלו.

** ניתן גם להשאיר ללילה במקרר 

הוראות הכנה :

*(לאחר שהבצק תפח)

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל3 חתיכות שוות במשקלן (להשתמש במשקל). 

כל חלק מחלקים ל3 חתיכות שוות ויוצרים שלושה פסים ארוכים בעזרת הידיים ומתחילים לצור צמה. חוזרים על הפעולה גם עם 2 החתיכות הנוספות כך שבסוף יהיו לנו 3 חלות קלועות. 

לוקחים חלה  1 ומשבצים בתוכה את התאנים ומניחים אותה בצורה עגולה צמודה לדפנות של הכלי (ראה תמונה)  מניחים את גבינת הבושה במרכז הכלי ונותנים לחלה לתפוח למשך כשעה. 

מערבבים כף דבש עם כף מים חמים ומברישים את החלה. 

מכניסים לתנור שחומם מראש על 170- 175 מעלות למשך כ25 דק'/ עד לקבלת צבע שחום יפה.

** ניתן לחזור על אותה פעולה עם 2 החלות שנותרו ואז נכפיל ב3 את כמות הבושה והתאנים. 

** במידה ולא תרצו, תוכלו לאפות את 2 החלות כמו חלה רגילה. אחרי שלב הקליעה וההתפחה למרוח מעל החלות ביצה ושומשום.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
Shopping Cart
דילוג לתוכן