חביתה טבעונית:
*ככל שהמחבת תהיה יותר קטנה ככה החביתה תצא יותר עבה. אני משתמשת במחבת בינונית קוטר 20, והחביתה יוצאת שטוחה.
רכיבים:
קמח חומוס – 3/4 כוס
קמח עדשים – 3/4 כוס
פטרית פורטבלו 1 גדולה
בצל סגול קטן- בינוני
קישוא 1 קטן
ירוקים(חופן מכל סוג): פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק
מלח- 2 קורט, פלפל שחור- קורט , קארי- קורט(למי שאוהב)
שמן זית
מים
אופן ההכנה:
חותכים בצל סגול ופטריות כמו לסלט.
מטגנים במחבת מעט את הבצל ולאחר מספר דקות מוסיפים את הפטריות.
בינתיים מערבבים בקערה קמח חומוס וקמח עדשים ומוסיפים בהדרגה מים, עד לקבלת מרקם דליל(המרקם של התערובת צריך להיות מימי, אך לא מדי) מערבבים טוב, עד שאין גושים.
קוצצים את הירוקים, מגרדים את הקישוא ומוסיפים גם את הפטריות עם הבצל לתערובת.
מתבלים במלח, פלפל, קארי(למי שאוהב).
לשים לב לפני ששופכים למחבת אם יש צורך להוסיף לבלילה שוב טיפה מים (לפעמים הבלילה הופכת להיות סמיכה אחרי שהוספנו ירוקים, בצל ופטריות)
מוסיפים מעט שמן זית למחבת ושופכים את התערובת.
כאשר החביתה מתחילה להתחבר בצדדים, לקבל צבע והאמצע לא דליל הופכים לצד השני לעוד כ3-5 דקות.
הצעת הגשה:
עם טחינה או יוגורט וסלט ירקות