דג ים לבן ברוטב שומר

דג ים לבן ברוטב שומר,עגבניות שרי ויוגורט

(מתכון ל4 אנשים לדג של קילו וחצי ברוטו)

* ניתן לעשות מתכון זה על דג שלם או עם פילה תלוי במה אוהבים וסוג האירוע

מצרכים:

  • 3 ראשי שומר
  • חצי קילו עגבניות שרי בשלות
  • 1 כוס יוגורט כבשים של יעקבס
  • 1 כוס ציר דגים או ציר ירקות או מים במידה ואין ציר אחר
  • 2 בצל לבן פרוסים דק
  • 3 שיני שום פרוסו
  • רבע כוס יין לבן
  • 1 דג ים לבן של קילו וחצי או 3 של 400 גרם נקיים (במידה ורוצים פילה דג לבקש זאת מהמוכר)

הוראות הכנה:

חותכים את העגבניות לחצי
חוצים את ראשי השומר ופורסים כל חצי ל3-4 פלחים
מעבירים את העגבניות והשומר לתבנית עמוקה
מתבלים בשמן זית,מלח,פלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל225 מעלות
למשך 15-20 דקות.

מערבבים בכלי את הציר והיוגורט

מכניסים את הדג לתבנית שיצאה מהתנור מתבלים במלח,פלפל
יוצקים מעל את היין הלבן
ומעל את התערובת של הציר והיוגרט

מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים חצי שעה ועד שהדגים מוכנים
ניתן להגיש עם אורז לבן (:

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה