סינייה כרובית

סינייה כרובית

ל-4 מנות

רכיבים:

  • 1 כרובית גדולה
  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 7-8 עגבניות שרי
  • חצי כוס טחינה
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

חוצים את העגבניות שרי ל-2 מסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מפזרים מעט מלח, פלפל ושמן זית מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, עד שהעגבניות מתייבשות.
מפרידים את פלחי הכרובית, מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ובוזקים מעל שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות עד להשחמה קלה של הכרובית.
חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן זית עד להשחמה.
מערבבים טחינה עם מים, מלח, פלפל וקצת לימון. עד שמגיעים למרקם נוזלי כמו של חלב.
בתוך תבנית קוטר 30 (תבנית סינייה) מפזרים את הבצל המטוגן. מעל מסדרים את הכרובית ובין לבין מניחים את העגבניות המיובשות. בוזקים מעל הכל את הטחינה עד שהיא מכסה 3/4 גובה של הכרובית (לא עד למעלה)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות, ל10- 15 דק'.
מוציאים את הסינייה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומעט שמן זית

בתאבון ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה