מאפה תרד גבינות בבצק פילו

מאפה תרד גבינות בבצק פילו

מצרכים:

  • תרד חצי קילו שטוף
  • 2 בצלים
  • 2 שיני שום
  • 100 גרם גבינת מנצ'גו/ כל גבינה קשה
  • 200 גרם גבינה בולגרית קשה
  • 150 גרם חמאה ממוסת/ שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • תבנית עם שוליים גבוהים

אופן ההכנה:

מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השיני שום חתוכות לפרוסות ואת התרד ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מניחים בצד להתקרר ולאחר מכן מוסיפים את הגבינות מגורדות ומערבבים בעדינות. קורט מלח וחצי כפית פלפל שחור.
מניחים דף פילו על משטח ומברישים בחמאה. מניחים עליו דף נוסף ומורחים גם אותו בחמאה.
בצד הקרוב אלינו מסדרים את המילוי לרוחב ומשאירים את הדפנות ריקות. מגלגלים כלפי חוץ ובאמצע מקפלים את הדפנות פנימה.
מגלגלים לשבלול 🌀 ומניחים בתבנית משומנת. ממשיכים לשבלול הבא עד שנגמר המילוי.
מברישים למעלה עם חמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200° ל20 דק' או עד שמשחים.

בתאבון 😎

אולי יעניין אותך

תגובה אחת

  • Reply
    דניאלה
    מאי 29, 2019 at 10:52 pm

    הי ארז, נראה מושלם..האם את המאפה תרד וגבינות אפשר עם בצק פילאס? והאפייה בטורבו או בתנור רגיל?
    מניסיון קודם שלי הבצק לא נאפה בחלק התחתון. תודה

להשאיר תגובה