טעמים מהואדי : טיול עצמאי

כרטיסיית ״טעמים מהואדי״

כרטיסיית טעימות מהואדי היא מתנה מושלמת לאדם האהוב עליכם או לפנק את העובדים שלכם וכולם יחזרו עם סיפור מרתק.

* הסיור הינו עצמאי, בזמנכם החופשי ( ללא מדריך)

- הכרטיסייה מתאימה אישית (יחיד), לזוג יש לרכוש מינימום 2 יח׳.

טיול טעימות בסמטאות הואדי

יצרתי עבורכם טיול טעימות בסמטאות ואדי ניסנאס, המקום ממנו אני שואב את ההשראה ליצירה במטבח. אני מזמין אתכם להנות מהטעמים, ריחות – מפגש עם אנשים מקסימים במקומות שקיימים במשך דורות. מצטרפים?

  • נקודת איסוף כרטיסייה בנקודה הראשונה של הטיול- אלנבי 19, חיפה.

נקודות עצירה בטיול

עאבס אוגלו

המקום קיים שנתיים, נפתח על ידי זוג מקסים בשם חמודי ואביר. תמיד יקבלו אתכם עם חיוך.

עבאס אוגלו זהו שם המפעל שמייצר להם את המתוקים ונחשב לאחד מהטובים בעולם בכל מה שקשור לממתקים מסורתיים. הכל מיוצר בעבודת יד ועם חומרי הגלם הטובים ביותר. חמודי ואביר הם היבואנים הבלעדיים שלהם בארץ. המקום נראה כמו חנות תכשיטים ומסודר טיפ טופ, תוכלו למצוא שם מגוון גדול של ממתקים שעם הזמן רק הולך וגדל. יש להם גדלים שונים של בונבוניירות הכי מיוחדות שראיתם ותוכלו גם לרכוש כמתנה מפנקת למישהו שאתם אוהבים.

כתובת: אלנבי 19, חיפה

טלפון לבירורים: 077-700-2843

פלאפל הזקנים

אחד המקומות  הותיקים בחיפה, קיים משנת 1950. הכל התחיל מזוג מקסים בשם ג'ורג' ונג'לה עאפרה שהתגורר בואדי ניסנאס והיה יורד עם עיסת הפלאפל מהמטבח של הבית שלהם למקום הקטן שהיה אז רק דוכן ומטגן כדורים עד שנגמרה העיסה ..

התושבים הערבים קראו למקום על שם נג'לה האישה והתושבים היהודים נהגו להגיד "נלך לזקנים" וכך נדבק השם פלאפל הזקנים. כעבור שנים, הזוג הזדקן ויום אחד הגיעו 2 אחים מחיפה והציעו לזוג לקנות את המקום ואת המתכון לפלאפל המושלם שלהם וכך היה.. היום תטעמו את אותו המתכון הותיק של הזוג.

עד היום המקום שייך ל2 האחים שקנו את הפלאפל. נמצא שם אחד האחים שכבר הוא בעצמו מבוגר כי עברו המון שנים וקוראים לו עליףתמסרו לו דש חם ממני ותהנו ממש!

כתובת: ואדי 18, חיפה

קישור לגוגל מפות

חומוס אלשאם של סטפן

תכירו את סטפן, הבעלים של חומוס אלשאם. לפני מספר שנים, נפתח מקום קטן בתוך הואדי. בהתחלה הייתי רק מציץ פנימה ואומר שלום.

יום אחד בבוקר במהלך הקניות הייתי ממש רעב והחלטתי שאני נכנס לאכול חומוס. החומוס היה מדהים, אבל לא פחות חשוב מצאתי חבר. עם הזמן היינו מדברים על חומרי גלם וכמה יפה זה שהוא מכין את החומוס מול הלקוחות ומוסיף רק מיץ לימון סחוט טרי שהוא סחט באותו הרגע. אין אצלו שימוש בחומרי גלם מעובדים או משמרים. אצל סטפן תמצאו מגוון של מנות, לא רק חומוס. ההורים שלי מגיעים כמעט בכל שבת לארוחת בוקר אצלו, חביתה, סלט טרי וחומוס קטן.

הוא מבשל כל יום מנה חמה נוספת ובעונה של הירוקים הוא מכין גם תבשילים של עלים ירוקים. סטפן שומר על מנות ומסורות שנשכחו מחבל אלשאם ויוצר מנות חדשות שמבוססות על המנות האלו. כנסו פנימה, תגידו שלום לסטפן והוא יוציא אליכם החוצה את הטעימה שלכם.

הקפה של מוסטפא

המומחיות של מוסטפא היא קפה.
בשעות הבוקר המאוד מוקדמות, אם תעברו ליד החנות שלו תראו את העשן שיוצא
עם ריח חזק של קליית הקפה..
כל פעם שאני תופס את הרגע הזה אני עוזב הכל לדקה וסופג את הריחות. מוסטפא מחזיק במקום הקטן שלו כמה חומרי גלם נוספים והם הטובים ביותר…
ממתק תמרים שנקרא גן עדן כשתטעמו תבינו גם למה הוא נקרא ככה.. טחינה כתר, נחשבת לאחת הטחינות הטובות ביותר ומגיעה משכם. חלווה מדהימה ומיוחדת, שממותקת ע״י מיץ של בטטות שמחליף את הסוכר הלבן
תמצית מי ורדים, דבש חרובים ועוד.. תכנסו פנימה ותנו למוסטפא לספר לכם על כל טעימה שהוא ייתן לכם לטעום. במידה ויש אצלו אנשים בתור תחכו כמה רגעים בשביל לקבל ממנו את כל תשומת הלב.

מבטיח לכם שזה שווה את זה.

 

המקום של זיאד המכונה הבדואי

אחד המקומות שאני מאוד אוהב לעצור בו. תמיד אני אומר לאנשים שאיתי שזיאד הוא אחד האנשים הצנועים והמקסימים שפגשתי .יש לו ידע עצום בצמחים, תבלינים ותמיד תמצאו אצלו את מה שמאפיין את אותה העונה.

לקח לנו קצת זמן להכיר ולהתחבר. ברגע שזה קרה זיאד פתח בפני את כל האושר שהוא מחזיק בחנות. הסומק שלו הוא טרי, נקי ללא כל תוספות ועשוי בעבודת יד. את הזעתר המשפחה מכינה ואמא שלו קולה את השומשום שבתוך הזעתר. את הפריקי זיאד מכין בעוונה שיספיק לכל השנה והוא ירוק ירוק וטרי. זיאד גם מלקט לרוב בחודשי החורף ושווה לשאול אותו על העלים הירוקים שהוא מביא יום יום לפי מה שמצא בדרך לואדי הקמומיל שהוא מייבש מהעציצים הגדולים שהוא מביא בחודש מרץ בעונה ועוד מלא צמחים עם הסגולות הבריאותיים שלהם לגוף שלנו. יש לו חלווה מיוחדת שהוא מביא משכם  ועוד ועוד… זיאד תמיד יקבל אתכם בחיוך גדול. שווה לעצור שם כדי להבין את האושר שנמצא במקומות הקטנים. תקבלו ממנו את הסומק המפורסם אבל שווה להשאר כמה דקות ולדבר עם האיש הנפלא הזה.

מאפיית פלאפלה

המאפיה פתוחה משעות הבוקר המוקדמות ומייצרת כמה וכמה פרודוקטים שכמה מהם הם גולת הכותרת של המקום. המקום מייצר לאפות כמעט לכל העסקים בחיפה. הלאפות שלהם מתאפיינות באלסטיות ובחוזק שלהם והן לא נקרעות ולכן הרוטב לא נוזל מהן.

יש גם את הבסיסים שהם חצי אפויים שניתן להשים עליהם כל תוספת שאתם אוהבים (גבינה, זעתר, סומק ועוד) מכניסים לתנור לחצי אפייה נוספת ונהנים ממאפה טרי ומדהים. היום תטעמו במקום פיתות שמוכנות לאכילה עם תוספות ג'יבני/ זעתר שיצאו הרגע מהתנורג'יבני היא הגבינה המסורתית של החברה הערבית שהשימוש העיקרי שלה הוא בכנאפה. מדובר בגבינת עיזים בשילוב עם בקר בשביל לאזן אותה. ניתן לעשות בג'יבני עוד שימושים רבים במטבח :  לטגן או לצרוב על הגריל כמו חלומי, לגרד לתוך סלטים, בתוך מאפים בתנור. אם אתם אוהבי מטבח, ניתן כמובן לרכוש את המוצרים ושחק אתם במטבח הביתי שלכם.

כתובת: ואדי 41, חיפה

אצל פטמה

פטמה נמצאת בלב הואדי והיא עצירת חובה כשמגיעים. פטמה ובעלה לורנס גרים ממש בקיר הצמוד לעסק שלהם. פטמה מלכה בהכנת פטיפורים – דברים קטנים

כל המסעדות מזמינות אצלה ואנשים עוצרים ולוקחים הביתה או לדרך. עלי הגפן שלה שאת העלים הטריים היא קוטפת אצל המשפחה בפארדייס שם גדלה, הכרוב הממולא המדהים שלה שאין בשום מקום אחר.

גולת הכותרת היא המאפה הקטן שקוראים לו מועג'נאת. זה מאפה מקמח מלא  (קמח שהיא קונה אצל זיאד השכן) היא ממלא אותו בעלי אזוב שנקטפו בעונה ומניחה בפנים פרוסה של גי'בני ומטגנת, כמה שזה מושלם.. ממליץ לכם גם בעצירה הזאת לתת כמה דקות של שיחה עם פטמה. בימי שישי שבת יש מבחר מנות נוספת כמו מג'דרה, ממולאים, מקלובה ועוד שניתן לקנות הביתה .

מומלץ בחום

מבטיח לכם שזה שווה את זה

מעוניינים לרכוש כרטיסייה?

ניתן לקנות כרטיסייה זאת כמתנה

מידע שצריך לדעת

שעות פעילות הואדי הן משעות הבוקר המוקדמות עד השעה 16.00 פלוס מינוס . זיאד היחיד שעובד עד 13.00 .

  • הואדי פתוח בכל ימות השבוע כולל שבת, למעט ביום ראשון שהואדי סגור
  • כרטיסיית הטעימות היא אישית ומיועדת לאדם יחיד, במידה ואתם זוג יש לרכוש 2 כרטיסיות כדי שכל אחד יוכל לקבל טעימות.
  • חשוב! במידה ויש אלרגיה או רגישות מסויימת חובה לידע את בעל המקום בכל עצירה והאחריות היא על הלקוח (עליכם)
  • כל הטעימות הן בסיגנון טייק אווי ככה שאשמח למנוע אי נעימות בנושא זה (ללא ישיבה במקומות)
  • אחת העצירות יכולה להיות סגורה ביום מסוים בלי הודעה מוקדמת בעקבות חופש או שמחה במשפחה וכו'
  • בסופי שבוע הואדי מלא במבקרים, אז יש לקחת בחשבון שיהיו תורים ברוב המקומות.
  • הואדי פועל לפי החגים של החברה הנוצרית והמוסלמית ככה ששווה לבדוק לפני שמגיעים אם יש חגים באותם ימים.
  • כל המקומות בואדי הם ללא תעודת כשרות

לאחר שרכשתם את כרטיס הטעימות עכשיו רק נותר להדפיס את האישור ההזמנה ולהגיע לנקודה הראשונה בטיול, שם תקבלו את כרטיסיית הטעימות ותיק מתנה ותוכלו להתחיל בטעימות מהואדי .

בזמן הטיול שלכם אתם יכולים לסרוק את הברקוד שנמצא על הכרטיס  ולהגיע לאתר שלנו, שם תמצאו מידע על כל עצירה שתבקרו ותטעמו.

Shopping Cart
דילוג לתוכן